23.2.14

Melawan Arus

Ramai orang cakap "Bermula dengan menentang rasa takut" or "Away from my comfort zone". Haha. Yes I did my first Skytrex in Bukit Cerakah Section 8 Shah Alam. Big Thrill package RM45.00 per pax. We did it! Jyeahh,




12.2.14

Cerita Setahun Lepas


Assalamualaikum to all and Alhamdulillah we manage to live as we are now. Dengan izin-Nya.

Dah lama tak buka Blogspot. Gembira dapat tengok new followers and current. Alhamdulillah. Kini sudah tahun 2014. Kejap masa berlalu. Usia blog ni pun rasa dah berkurun lamanya. Since zaman SPM nak ke Diploma. It was 4 years back. Dari kawan yang belum kahwin hingga nak kahwin. Fuh. Tua rasanya. Well I'll be officially 24 in August.

Sekarang baru la dapat tulis blog dengan hati yang tenang sebab so many things happened last year. Orang cakap kisah lama jgn di kenang. But scars are still there. Mungkin kalah dalam perjuangan yang dinamakan LOVE IS BATTLEFIELD. Yeah. I lost it. Almost a year. February genap setahun. Dari relationship yg bertahan 3 tahun. Akhirnya rebah jua. Dia bukan yang terbaik. Banyak yang dipendamkan dlm hati ni. I just keep everything inside rather than terpekak terlolong kat orang. I mean yes, bila you need someone to comfort you but not all the time right? you need to move on and think about your future and love people who love you eg: your family and friends darling. *peringatan buat diri sendiri juga* hehe. I learned a lot. Dari perangai orang, kawan-kawan, supports and of course myself too. Terfikir juga bila nak berhenti menangis sedangkan orang tu dah menyakiti kita dan terus meninggalkan kita dgn cara yang ermmm mungkin harsh tapi yes itu adalah kenyataan.

Fikir yang ALLAH has a better plan for you and In sha Allah apa yang kita lalui ini adalah yang terbaik buat kita.

xx Asliza 

17.5.13

deeply in love.

Save yourself,  I could be better. I wish I could. Everything we had together was real. Deep inside, I still do. 

14.4.13

Apabila jatuh rebah

Assalamualaikum.

Sememangnya memori yang lepas memang sukar dilupakan. Tidak boleh dilupakan. 
Sungguh. Tetapi, memori yang baru akan memberi 1001 makna kepada kita. 
Apa jua ujian melanda, ingat apa yang wajib dan minta kepada Yang Maha Esa. 
In sha Allah. Keep calm and pray to Allah SWT.

31.1.13

2.0.1.3


Salam Readers,
I'm finally back after long-long-long time w/out any updates.
He he he.
Blogspot sudah totally lain. Jenuh cari post button -_-''

17.2.12

Bismillah...

Exploration will start within 2 more days! Pray for our trip! Amin.

p/s: Will update you soon!

28.1.12

Dream Wedding Themes!



Wedding Receptions/Themes

I bet every girl has their own ideas for this once in a life-time event. Siapa tak suka?? Suka kot kan. When I was kid, I always have this feeling of being so thrilled by the marriage. With whom I want to marry, my dream wedding theme... blah blah blah and the gifts! Haha. I'm so into this stuff right now. Beginner stage of being an adult. My god I'm 22 now. I know I'm still young.
Okkkk. So now, back to the story girls....

What is your dream wedding themes????

For me,
I love pastel colours, very cozy and moderate. I'm not into hot colours, sebab terlalu glamorous and diva-ish sangat. Haha. For the themes, ermmm I love candyland, vintage, seasons... banyak kot. Every single idea boleh combine and jadi your own theme tau. It depends on your budget and creativity.



Free to share some ideas ;)

26.1.12

Mana satu ni?

Food & Beverages

Nasi Ayam, Lamb shank, Bubble Tea ......Yummy kan? Semua makanan dekat dunia ni kalau tengok macam sedap+warna best semua nak makan. Tapi tahu tak kalau Halal ke tak. As a Muslim, kena beware dengan apa yang kita makan.

Tengok ramai Muslim kerumun kedai/restoran tu semua nak ikut. I ADMIT! I pun macam tu.
I tersedar yang sebenarnya kita ni tak tahu di sebalik pembuatan makanan-makanan yang kita makan tu. Betul ke supplier ayam/daging etc tu sembelih mengikut cara Islam. Allahu alam. I pun tak tahu juga.
Okay kalau nak kenal, kedai makan tu Halal

1. You guys check out LOGO HALAL yang sah iaitu dari Malaysia
2. Check through SMS. Type HALAL SEMAK>company registration number>Send to 15888
3. And kalau kedai/restoran tu letak sijil halal tu jejauh, tahu sgt memang taknak customer tengok.

I pernah tengok dekat Papparich ada SMS punya option. You guys try la.
Tanggungjawab semua. Kalau was-was tu, tak payah teruskan okay.


Teh Tarik Clan


Only if I am a business-minded...

24.1.12

#Toleransi

Passenger & Driver

Cerita mengenai tajuk di atas. Seorang kawan yang membawa kawan-kawan nya berjalan jalan.
Ke sana ke sini. Tak kesah siapa yang ajak but then, kena la ada tanggungjawab masing masing.
Si driver ni terasa la. Si kawan-kawan ni tak reti ke nak bagi duit minyak sikit ke or belanja makan ke or belanja tol la kurang kurang la kan kalau sengkek sangat.
Si driver ni nak la juga rasa dihargai. Yelah dia yang drive and dia yang tanggung minyak & tol. Perh. Pernah rasa beb.

Common okay.

-____-''
sedih campur marah campur tak tahu nak rasa apa.

Macam gitu katanya kawan?

p/s: If korang in the same shoes, apa yang korang rasa? Rasa pahit kan?

Moral-of-the-story: Jaga la hati kawan selagi ada di bumi ni, kawan memang ramai tapi nak cari yang sejati habis memang "yelek" maksudnya susah. Siapa yang termakan cili, minum la air ye.
Salam.

23.1.12

Trend atau Niat?

Salam Everyone :)
Topik: Pakai Tudung.

Okay kalau nak pakai tudung memang ada tanggungjawab yang besar. Attitude, The way you dress, yang paling penting Iman kena kuat. I'll try my very best to jaga my solat, adab, my social life and banyak perkara lagi bila dah bertudung. Yeah I can see that some people got some issue with the hijab style and all. Bukan sekadar fashion, truthfully apa yang I nampak lagi ramai yang nak bertudung. Depends on niat masing masing. I don't know. Pada I, I rasa memang dah tiba masanya untuk bertudung and change towards the Future. Tolak tepi pasal fashion. Up to you how to judge it. Biar sendiri yang tahu. Niat kena betul.

Banyak la orang invented style nak pakai hijab. Hehe. I love to see people dressing up and came up with new styles. Click kat YouTube tu, confirm keluar. Senang je nowadays. *Sorry kalau ayat tunggang terbalik sini sana. Apa-apa pun niat kena betul :)



Kaki 9gag

9gag.is.really.hilarious. *killmenow

@amphilogue



#snapshot- Venice, dream place/Triplex, brushes

21.1.12

ELEDA

Adele, greatest voice I've ever heard. Your voice, your words make me feel so alive.

8.12.11

Losing myself

Sometime, things might have turned out differently as we expected.