29.6.09

Saving and spending

Sesi yang pertama:

Kalau nak pergi shopping, mesti bertolak awal dari rumah.... Lagi best kalau shopping time weekdays. Agak tak ramai orang and semangat nak jalan-jalan still ada :)

Sesi yang kedua:

Tengok checklist, kalau tak ada checklist. Fikir la apa yang nak dibeli. Don't overspend ok.
Your budget? Nak branded ke or biasa biasa je? Do I need this?
Spend your money wisely and think! think!
Sometimes kena jimat cermat. Yeah, I admit kadang kadang I ter-over-spend and I'm totally broke lah -_-'' tak best pun. Temptations. Ceit.

Sesi yang ketiga:

Simpan duit untuk masa depan seperti MAHU KAHWIN.
Time kecik kecik suka la simpan, bila dah besar malas. Nak beli macam-macam.

Sesi yang keempat:

True. Rakyat Malaysia suka shopping. Tak kesah la ekonomi merosot or tak but we do love shopping.

Sesi yang kelima:

Umur 18 tahun baru berhak pakai credit card. I'm not a Visa holder. Macam best.
Haha because some of my friends are using it now. Cehh bergaya, just swappp swapp wave wave je lah.

Sesi yang keenam:

What you have to do is just mix and match of what you've got. That would be much easier ;)
and pretty smart though.

Sesi yang ketujuh:

Inspector Gadget. iTouch, Macbook, iPhone, Xpress Music, Wii. What else? I need that Blackberry. And yeah a new car please mummy.

No comments:

Post a Comment