26.7.09

Kucing berambut panjang, Kitty Kat has to be a lion!














Perlukah kita berambut panjang dan beraksi kucing setiap kali kita tengok kucing jantan menggatal?

1. Agaknya lah kot
2. Kita kena jadi gatal buat masa yang tertentu
3. Aku tak layan laki la weh, les ke apa

Bukan senang nak berambut panjang seperti Bunga Cinta Lestari atau pun macam........
Lindsay Lohan ke. Megan Fox ke. Devon Aoki ke.
Ia memerlukan kesabaran yang amat tinggi.
Pernah berambut panjang sebelum ini, but I kena lah potong time nak masuk uni.
Sighhhh, ayah suruh. Dia kata "Kau punya rambut ni mcm hantu dah ayah tengok, dah la kat Penang tu panas membara.... Potong la dik oi rimas aku tengok kau ni"........
Ayah yg sgt supportive tahap babai. Muka pucat. Tapi kena potong jugak.
So yeah, let's! Cut my damn hair to short! Depression.
Relax, rambut boleh panjang balik dikk..
It takes time la man. It's all started when I was in Form 3 and I never had my haircut lah.
Just simpan till I was 18.
Yeah sampai masuk you-ai-ti-em.

Kalau tak, sudah berjala jala rambut aku nih. Boleh buat jala tangkap ikan lagi.
Kalah pukat. Pffftttt.

Time baru habis SPM, yeah sangat menyeronokkan weh. Semua budak mahu jadi hotsetap,
semua mahu drive, semua mahu bersosial, semua mahu.....semua mahu...
Rambut yang sangat dikagumi, Esha. Rambut dia sungguh stunning. Nak curi boleh??
winks-winks.

Kalau mahu berambut panjang,
anda mesti berada di dalam zone yang selesa kerana rambut panjang senang berminyak dan agak susah untuk di urus. Kalau boleh, I nak sanggul menyanggul 24/7. Tapi tak elok,
kena biar lepas and biar rambut tu bernafas.
Dah macam sesi penjagaan rambut dah.....

Sesiapa yang belum mencuba untuk berambut panjang, cuba lah!
Seronok. Haha. Gerenti mamat mamat kat luar sana suka. Sangat benar ok.
Lelaki suka perempuan rambut panjang..... I-DON'T-KNOW-WHY.
But that's a fact and real ok.

Actually, macam ada lagi banyak cerita pasal rambut panjang ni tapi sekarang ni mcm malas nk membebel -_-''

3 comments:

  1. Esha I ker tuh?? hehhehe mana ade my hair stunning lah, hahahha zaman rambut pnjg dah berlalu now wearing tudung already

    ReplyDelete
  2. yes yes you! hahaha.
    teringat bila rambut u panjang gila tu...
    time dkt rumah sheena ada jumble sale..
    hehe. suka gila tgk.
    skrg sudah berhijab ;)
    even better!

    ReplyDelete