18.7.09

Seribu batu berbatu dan bukit berbukit

KISAHulbuberbulu

Sekian lama menghilang,

Pejam celik pejam celik sampai terbeliak biji mata, sudah 3 minggu berada jauh dari kampung halaman. Ecehhh, homesick but jangan di kenang lagi! Nanti menangis berlagu lagu.

Minggu pertama:

Jalan-jalan ke selatan Thailand, teringat nak makan TOM YAM yang superb tuh. Pedas babai. Then, di hantar ke Permatang Pauh. Duduk senyap senyap dulu. Barulah sibuk mengemas sana sini sampai nak patah tulang. Bersepah sungguh! Roomate-roomate baru sangat mengalukan kehadiran budak sengget ini. Susun perabot sana sini, serba tak kena. Finally, re-arranged the furniture back according to the actual place -_-'' buat penat eden aja.
Wohoo, re-union geng. Haha. Lima orang perempuan seperti biasa. Gossip sekian lama tak jumpa. Fofo dan As ada beg PAVI. hahaha. Kau bahan aku macam gampang kan?


Lecturer semua ok kot. Haha. Tengok la second week weh.

Minggu kedua:

Apa nak jadi.......Jadilah, malas nk layan.....................
Ust. menyatakan Isaac Newton ialah seorang yang tidak waras dengan mengakhirkan riwayatnya dengan keadaan yang tidak begitu baik. Penyataan itu dibandingkan dengan gua,
Asliza di tanya, "Asliza, awak tak datang kelas last week kan?"
Asliza menjawab, "A'ah saya tak datang last week sbb ada registration problem"
Itu lah masalahnya, orang yang tidak hadir ke kelas boleh dibandingkan dengan keadaan Isaac Newton... Genius, tak datang kelas sebab dah extra pandai. Akhirnya jadi gila............
"SAYA TAK GILA"
pffffttttttt...

Stress gitu.

Minggu ketiga:

Situasi yang amat menakutkan dan mengerunkan. Satu geng kerja men-stalk. Rasa nak lompat bintang 100 kali. Frust menonggeng 25 kali. Mengapa dan kenapa?
Ada la masalah tu hahhh..



No comments:

Post a Comment