27.8.09

Selamat Hari Jadi.




"Selamat Hari Jadi Yang ke-19!"
vs "Happy 19th Birthday!"


Dimulakan dengan keletihan dan kelenguhan, badan sangat letih dan lesu.
Malas mahu fikir pasal hari jadi. 11.13 p.m masih terlantar di atas
katil sambil mengira bintang. Apakah yang tersiratitu? Anda fikirkan,
cubalah memberi peluang pada saya supaya dapat tidur dengan amat lenanya.
Telefon bimbit kedengaran di sebelah telinga kanan ku, meraba raba mencari untuk menjawab
panggilan itu. Aqilah Nadiah is on the line. Hahahahaha. Ok, nyanyi!
Lagu birthday la douh. Suara yang agak sexay. Suara baru bangun tidur.
Dengan blur-nya, mengambil kesempatan turut bernyanyi bersama-sama.
Wohooooo! Last year, dia lupa. Itu lah masanya untuk menembus segala kelupaannya.

Bangun terus ku dari di buai mimpi dan kembali ke realiti. Mencari-cari, "MIA....OH MIA..."
mana mia? Dai jawab, "Mia dah keluar".................. Kebetulan, berkongsi hari jadi bersama housemate ku, Mia yang kebetulan sama tarikh hari jadinya dengan gue. Kembar!

Hahahahaha lalu, Dai menjerit. Alamak, I buatkan you toast!!!!! My fav!
Damnzzz it. I-love-it! Sedap gila. Hershey's syrup on the top of the roti.
Meleleh (tak senonoh).
Makan dengan laju dan riangnya.
Message bertalu-talu memasuki telefon bimbit. Terima kasih kawan-kawan :D

Terima kasih kerana ingat!

26/8/2009- 9.00 pm

Abang gangster bersama Birthday Girls (Mia dan As) pergi ke Juru Autocity.
Big brotha' belanja makan Subway la douh. Terbaik. Haha. (Padahal ada kejutan tu)
Pelik.

Rezeki mencurah. Dipaksa untuk berposing! Poyo kan.
Nanti upload wei.

Tak dapat tangkap apa yang sebenarnya yang akan berlaku.

26/8/2009-10.30 pm

10 minit sebelum sampai ke Pesona, singgah ke kedai.
Membeli ciggies untuk Mamaq, dan dia kena maki hamun dengan gue.
Memang aku sumpah menyumpah la kan. Marah betul.
Janji nak keluar celebrate, last-last bagi tahu keluar lambat.
Buat penat balik awal.

5 minit lenyap di pandangan, jejakkan kaki di pintu rumah ku.
Sedar, tiada orang di rumah. Gelap gelita. Buka pintu dengan khusyuknya....
"OPOCOTTTTTTT", lilin menyala nyala di dalam kegelapan.
Lagu hari jadi dinyanyikan. Wah, sungguh terharu.
Menjerit sampai pak guard naik atas rumah. Hahahahaha.
Bukan wild party ye pakcik. Kalau pakcik nak join, boleh je. Makanan ada.
Jangan lah buruk sangka.
Surprised party bagi kedua-dua birthday girl.

Tetamu sebelah rumah di jemput, nyoootttt nyottttttttt.
Menyelam sambil minum air. Hotttttsetap.
Mamat handsome. Hahaha. barbie gila.

Kejutan yang kedua,
Masuk ke dalam bilik, tengok atas tilam yang ditutupi dengan selimut.
Apa benda itu? Jeng jeng jeng! Mia sudah menjerit.
As terpinga pinga. WAHHHHHHHHHH DAPAT TOASTER!
I want the toaster so badly and Mia got an oven. Melompat seperti monyet gembira
mendapat pisang lebih! Ngahahahaha. I suka buat roti time breakfast, that's why dapat toaster.
Hehehe. Pandai rakan-rakan ku pilih ye.

Terima kasih daun keladi,
tahun depan kita sambutlah lagi,
(kena penyepak)
Itu kira celebrate besar la tu.
Terima kasih banyak-banyak rakan-rakan kerana bersusah payah
plan apa benda kan... Terharu!
"Happy Birthday for both of you, Mia & As"
(housemate)

Sayang awak semua.

1 comment:

  1. yes yes yes. anda betul, asliza. tahun depan ada lagi. haha!

    ReplyDelete