28.10.09

Nak sewa rumah tak???

-PENYEWA BARU DI ALU-ALUKAN-

PERHATIAN KEPADA PELAJAR-PELAJAR PEREMPUAN UITM PENANG,
ADA GORENG PISANG PANAS MAHU KU HADIAHKAN,
(bodoh gila kau nih, ASH!)

Actually, i'm searching for a new housemate next year. Just one person only.
Bilik kecil ini yang dilengkapi dengan almari, katil, rak buku serta lampu.
Manakala di ruang tamu pula, ada macam macam ok!
Televisyen SONY yang berwarna, kipas, radio, lampu, kerusi, meja, yang paling penting ada
AIR-COND. Kalau pandai buka, pandailah bayar ye.

Ciri-ciri penyewa yang bertanggungjawab:

  1. Anda hendaklah pembersih kerana saya akan berkongsi toilet dengan anda ye dan saya juga seorang yang pembersih.
  2. Jangan lambat membayar sewa, bil elektrik dan bil air.
  3. Jangan terkejut kalau ada makhluk lain yang datang...
  4. Jimat cermatlah ketika menggunakan lampu dan kipas serta alat-alatan yang lain.
  5. TIADA MASALAH RUMAH TANGGA YANG SERIOUS.
  6. Tiada masalah kewangan. Sesekali tu boleh di terimalah, I bukan kejam mana pun.
  7. Ada kenderaan sendiri.
  8. Minta izin sebelum guna barang orang lain, Kami baik hati :) tak akan marah kalau awak tak buat hal.
  9. Kalau smoke, smoke dalam bilik sendiri.
  10. Jangan bermasam muka, kami adalah pendengar yang setia! We share, we care!

MIA & AS.

2 comments:

  1. uh, housemate mia eh. haa.. nak nak. nak join.

    ReplyDelete
  2. haiii as, number 5 tu i dah occupy dah. hahaha. can't take another one kannn? ;)

    ReplyDelete