24.11.09

yesterday but not today

semalam bergaduh, hari ni menyanggak. itu rutin biasa kami. hehe. awak tahu tak, saya macam ada nightmare lately ni. nak gaduh, tapi kita perang gonjeng ok?
rasa macam nak bertapa kat dalam gua.
tengok beruang, kalau di beri peluang saya nak je jadi mangsa dia.
banyak punya tekanan, malas nak kesah. kalau tak kesah pula, menangis-nangis.
meleleh air mata. rutin sepanjang masa: tengok channel TV yang berteraskan agama, menyanyi riang lagu ulala, menjadi mangsa kakak, menekan controller yang berkelipan.

susah nak cakap.

soal hati, rasa tidak perlu dikata lagi.
sebab semua tu memang dah tak ada peluang.
recall balik zaman sekolah,
suka orang sana sini. Banyak pula tu.
tapi susah nak rasa sayang.
kenapa??
sebab kita muda lagi.
Now, you ada rasa tu walaupun tak seberapa
sebab hari demi hari kita matang.
"yeah time is running out, babe." bak kata orang
you have to keep on running before its too late.
(jangan ayat jiwang please)......
tulis post kali ni, memang rasa macam nak nangis.
haha. senang cakap. tapi susah nak diungkai dengan
kata-kata.
tak percaya?
itulah persoalannya. kalau ada kemahuan, di situ ada jalan.
kenapa cakap pasal LOVE?
dalam hati je yang tahu....makin hari makin sayang.
(no fairy tales story please)

*time tulis ni tengah ternganga tengok tari tirana....

No comments:

Post a Comment