11.5.10

Health Problems




Kaedah mengigit.
Few days ago I was bitten by this anonymous Mosquitos.
(undefined, sorry) not Aedes. Felt very damn itchy and burned.
Sick! The day after that, my legs turned to BIG AND HUGE!
Fuck! (on the left side). Then, the night we were lepaking, the pain
has attacked again and again.
There was only left in my head
"I FEEL LIKE WANNA CUT THIS FRIGGIN LEG!!!!"
Sakit gila babi. Kuang ajo punya nyamuk!

Then, I couldn't walked for few days. Ngesot. Sighhh I'm used to it.
The bengkak is getting bigger and bigger!
Fuck again, wondering if I dapat Gout ke?
OhMaigaddddddddddddddddddddddd.

At home, "Kak, Ija tak boleh jalan.... bandage kaki please".
kak said "Dik ija ini biar betul. Yelah panas kaki besar gila! Bagitahu bapak ok?"
Me said "Okay..."
Next morning, Ayuh pergi hospital.

ZETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT. malas.
Nak tidur boleh tak? "Kak kata, budak ini biar kakinya meletop"

So I went to DEMC (Darul Ehsan Medical Centre),
damnnnnnnnnnnnnnn ramai gila. Ah sudah.
Tunggu je la. I've waited for a hour. SLEEPY AH. CEPAT AH.
Bossy gila kau ni As.

Masuk -masuk bilik doktor, Sakit apa dik?
Kaki ni hahhhhh kena gigit!
Bersihkan Calamine, haihhhh. Ok dia tekan kaki :''((
sakit.

The doctor said, Adik kena buat X-ray dgn Blood test.
Called ayah jap. Ok, jom buat blood test.
Mati aku!!!!!
*Jalan terdengkot dengkot.
Pergi lab, buat blood test.

Nurse panggil, Asliza Saadon.
Ye. Ondaway.
Dia tanya "Selalu cucuk kat tangan mana?"
I said :Tak ingat, last cucuk time Darjah 2.
Abang practical tu mula mula inject kat tangan kanan, pastu tangan kiri. Tak jumpa :/
Pastu suka hati je nk inject kat memana.
1st tak keluar darah, then 2nd injection after that baru ada. Sakit :(

Next pit stop, X-ray.
Banyak orang nak masuk Uni ni. Intake 2010 nk buat medical checkups.
hehe. Kena X-ray kaki.
Posing pelik.
Conclusion: Jangkitan kuman yang ada di kaki menyebabkan kaki bengkak. Kandungan gula stabil. Tiada kencing manis. Penalti, masuk wad :( tapi nasib baik tak teruk lagi. Antibiotik 4 kali sehari 2 biji. Perh.

p/s: Apahal la kau ni hardcore sangat, last sem jatuh tangga. Backbone lari. This sem, kaki bengkak kaw kaw sat.

3 comments:

  1. penah jadi macam ni jugak dulu..nk pakai kasut skola pun xlepas..

    ReplyDelete
  2. tu la pasal.
    nak nanges rasanya. sakit gila.

    ReplyDelete
  3. I pun pernah kena jangkitan kuman jugak but bukan kat kaki la. Mine was worse sebab dalam blood stream satu badan pergi kuman gila tu. Kena sebab I hisap jari dulu kecik-kecik. hehehe :D

    ReplyDelete