26.1.12

Mana satu ni?

Food & Beverages

Nasi Ayam, Lamb shank, Bubble Tea ......Yummy kan? Semua makanan dekat dunia ni kalau tengok macam sedap+warna best semua nak makan. Tapi tahu tak kalau Halal ke tak. As a Muslim, kena beware dengan apa yang kita makan.

Tengok ramai Muslim kerumun kedai/restoran tu semua nak ikut. I ADMIT! I pun macam tu.
I tersedar yang sebenarnya kita ni tak tahu di sebalik pembuatan makanan-makanan yang kita makan tu. Betul ke supplier ayam/daging etc tu sembelih mengikut cara Islam. Allahu alam. I pun tak tahu juga.
Okay kalau nak kenal, kedai makan tu Halal

1. You guys check out LOGO HALAL yang sah iaitu dari Malaysia
2. Check through SMS. Type HALAL SEMAK>company registration number>Send to 15888
3. And kalau kedai/restoran tu letak sijil halal tu jejauh, tahu sgt memang taknak customer tengok.

I pernah tengok dekat Papparich ada SMS punya option. You guys try la.
Tanggungjawab semua. Kalau was-was tu, tak payah teruskan okay.


No comments:

Post a Comment