24.1.12

#Toleransi

Passenger & Driver

Cerita mengenai tajuk di atas. Seorang kawan yang membawa kawan-kawan nya berjalan jalan.
Ke sana ke sini. Tak kesah siapa yang ajak but then, kena la ada tanggungjawab masing masing.
Si driver ni terasa la. Si kawan-kawan ni tak reti ke nak bagi duit minyak sikit ke or belanja makan ke or belanja tol la kurang kurang la kan kalau sengkek sangat.
Si driver ni nak la juga rasa dihargai. Yelah dia yang drive and dia yang tanggung minyak & tol. Perh. Pernah rasa beb.

Common okay.

-____-''
sedih campur marah campur tak tahu nak rasa apa.

Macam gitu katanya kawan?

p/s: If korang in the same shoes, apa yang korang rasa? Rasa pahit kan?

Moral-of-the-story: Jaga la hati kawan selagi ada di bumi ni, kawan memang ramai tapi nak cari yang sejati habis memang "yelek" maksudnya susah. Siapa yang termakan cili, minum la air ye.
Salam.

2 comments: