23.1.12

Trend atau Niat?

Salam Everyone :)
Topik: Pakai Tudung.

Okay kalau nak pakai tudung memang ada tanggungjawab yang besar. Attitude, The way you dress, yang paling penting Iman kena kuat. I'll try my very best to jaga my solat, adab, my social life and banyak perkara lagi bila dah bertudung. Yeah I can see that some people got some issue with the hijab style and all. Bukan sekadar fashion, truthfully apa yang I nampak lagi ramai yang nak bertudung. Depends on niat masing masing. I don't know. Pada I, I rasa memang dah tiba masanya untuk bertudung and change towards the Future. Tolak tepi pasal fashion. Up to you how to judge it. Biar sendiri yang tahu. Niat kena betul.

Banyak la orang invented style nak pakai hijab. Hehe. I love to see people dressing up and came up with new styles. Click kat YouTube tu, confirm keluar. Senang je nowadays. *Sorry kalau ayat tunggang terbalik sini sana. Apa-apa pun niat kena betul :)



3 comments:

  1. agree! some pakai tudung but too fashionable smpai batasan aurat yg sbnrnye pakai hijab dah tk di ambil kisah... may Allah blessed these hijrah we made, semoga kita semua dalam lindungan Allah SWT..

    ReplyDelete
  2. pakai tudung bukan niat atau trend,dah jelas hukum Allah,siapa yang berani menafikannya?

    ReplyDelete
  3. Tak apa. Mungkin certain people tak nampak lagi agaknya. Masih kabur. Tapi kita belajar dari apa yang kita tengok. InsyaAllah :)

    ReplyDelete