12.2.14

Cerita Setahun Lepas


Assalamualaikum to all and Alhamdulillah we manage to live as we are now. Dengan izin-Nya.

Dah lama tak buka Blogspot. Gembira dapat tengok new followers and current. Alhamdulillah. Kini sudah tahun 2014. Kejap masa berlalu. Usia blog ni pun rasa dah berkurun lamanya. Since zaman SPM nak ke Diploma. It was 4 years back. Dari kawan yang belum kahwin hingga nak kahwin. Fuh. Tua rasanya. Well I'll be officially 24 in August.

Sekarang baru la dapat tulis blog dengan hati yang tenang sebab so many things happened last year. Orang cakap kisah lama jgn di kenang. But scars are still there. Mungkin kalah dalam perjuangan yang dinamakan LOVE IS BATTLEFIELD. Yeah. I lost it. Almost a year. February genap setahun. Dari relationship yg bertahan 3 tahun. Akhirnya rebah jua. Dia bukan yang terbaik. Banyak yang dipendamkan dlm hati ni. I just keep everything inside rather than terpekak terlolong kat orang. I mean yes, bila you need someone to comfort you but not all the time right? you need to move on and think about your future and love people who love you eg: your family and friends darling. *peringatan buat diri sendiri juga* hehe. I learned a lot. Dari perangai orang, kawan-kawan, supports and of course myself too. Terfikir juga bila nak berhenti menangis sedangkan orang tu dah menyakiti kita dan terus meninggalkan kita dgn cara yang ermmm mungkin harsh tapi yes itu adalah kenyataan.

Fikir yang ALLAH has a better plan for you and In sha Allah apa yang kita lalui ini adalah yang terbaik buat kita.

xx Asliza 

No comments:

Post a Comment